Driehoorne

Driehoorne

Wonen en Leven

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u over een aantal belangrijke onderwerpen meer informatie. Bent u (toekomstige) huurder en zoekt meer informatie over een bepaald onderwerp? Dan verwijzen wij u naar het kopje "huurdersinformatie". 

Wat is het verschil tussen sociale- en vrije sector appartementen in Driehoorne?

Bij een sociale huurwoning gelden maximale huurprijzen en een maximale huurverhoging. Als huurder van een sociale huurwoning kunt u ook huurtoeslag krijgen, uiteraard afhankelijk van inkomen en eigen vermogen. Stichting Driehoorne hanteert niet de maximale inkomensgrens voor haar sociale huurwoningen.

Voor de vrije sector appartementen geldt een inkomenstoets. 

Kom ik in aanmerking voor een appartement?

Als u geinteresseerd bent in één van onze sociale huurwoningen en u wilt hiervoor in aanmerking komen, zorg dan dat u bent ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland en reageer op gepubliceerde woningen via www.hureninhollandrijnland.nl

Ook voor onze vrije sector woningen geldt dat u ingeschreven moet zijn bij Huren in Holland Rijnland en reageert op de door ons gepubliceerde woningen.

Wat zijn de huurprijzen?

Voor onze actuele huurprijzen kunt u kijken onder "wonen", hier staan van verschillende appartementen de huurprijzen vermeld.

Hoe lang is de wachtlijst om voor een appartement is aanmerking te komen?

Helaas is het niet mogelijk een antwoord over “wachttijd” te geven. Dit is afhankelijk van het aantal mutaties. Vrijgekomen appartementen worden gepubliceerd op de site www.hureninhollandrijnland.nl. Indien u interesse heeft voor een woning kunt u via deze website reageren. Hierbij wordt langste inschrijfduur als toewijzingscriterium gehanteerd. Dit betekent hoe langer de inschrijfduur hoe groter de kans op woningtoewijzing.

Welke inkomenseis stelt Driehoorne?

Stichting Driehoorne hanteert niet de maximale inkomensgrens voor haar sociale huurwoningen. Voor de Panoramaflat (vrije sector woningen) geldt een inkomenstoets. 

Heb ik recht op huurtoeslag?

Als huurder van een sociale huurwoning kunt u ook huurtoeslag krijgen, uiteraard afhankelijk van inkomen en eigen vermogen. 

Wat is er op dit moment te huur in Driehoorne?

U kunt voor eventuele vrije sociale huurwoningen en vrije sector woningen kijken onder het kopje "woningaanbod" op deze website.

Voor het reageren op gepubliceerde huurwoningen verwijzen wij u verder naar www.hureninhollandrijnland.nl. Als u bent ingeschreven kunt u reageren op de door ons gepubliceerde woningen.

Kan ik een woning bezichtigen?

Alleen als u wordt uigenodigd door Stichting Driehoorne voor een bezichting kan dit. Er is geen modelwoning die bekeken kan worden.

Waar kan ik een vraag stellen over het huren van een recreatieruimte?

Voor meer informatie over het huren van de Kleine Recreatiezaal kunt u contact opnemen met onze recepte. Voor informatie over de Grote Zaal kunt u contact opnemen met de beheerder van deze zaal.

Ik heb een vraag over het huren van een bedrijfsruimte?

Als u geinteresseerd bent in het huren van één van de bedrijfsruimten kunt u contact opnemen met de receptie van Stichting Driehoorne, of een mail sturen naar info@driehoorne.nl.

Mijn huur wordt de 1e van iedere maand afgeschreven, kan dit ook later in de maand? 

Nee, in het huurcontract is vastgelegd dat de huur de 1e van de maand dient te zijn betaald.

Wat moet ik meenemen bij een woningbezichtiging? 

Als u wordt uitgenodigd voor een woningbezichtiging verzoeken wij u mee te nemen: geldig legitimatiebewijs, eventueel een verhuurderverklaring, drie recente afschriften van salaris/aow/pensioen of andere uitkering.