Driehoorne

Driehoorne

Wonen en Leven

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u over een aantal belangrijke onderwerpen meer informatie. Bent u (toekomstige) huurder en zoekt meer informatie over een bepaald onderwerp? Dan verwijzen wij u naar het kopje "huurdersinformatie". 

Wat is het verschil tussen sociale- en vrije sector appartementen in Driehoorne?

Bij een sociale huurwoning gelden maximale huurprijzen en een maximale huurverhoging. Als huurder van een sociale huurwoning kunt u ook huurtoeslag krijgen, uiteraard afhankelijk van inkomen en eigen vermogen. Stichting Driehoorne hanteert niet de maximale inkomensgrens voor haar sociale huurwoningen. In de vrije sector gelden deze regels niet. Voor de vrije sector appartementen geldt een inkomenstoets.

Kom ik in aanmerking voor een appartement?

Als u geinteresseerd bent in één van onze sociale huurwoningen en u wilt hiervoor in aanmerking komen, zorg dan dat u bent ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland en reageer op gepubliceerde woningen via www.hureninhollandrijnland.nl. Ook ontvangen wij graag uw gegevens via het interesseformulier op onze website.

Voor de vrije sectorwoninge ontvangen wij graag uw gegevens via het interesseformulier op onze website met uw voorkeuren over type appartement, etage e.d.

Wat zijn de huurprijzen?

Voor onze actuele huurprijzen kunt u kijken onder "wonen", hier staan van verschillende appartementen de huurprijzen vermeld.

Hoe lang is de wachtlijst om voor een appartement is aanmerking te komen?

Helaas is het niet mogelijk een antwoord over “wachttijd” te geven. Dit is afhankelijk van het aantal mutaties. Vrijgekomen appartementen worden gepubliceerd op de site www.hureninhollandrijnland.nl. Indien u interesse heeft voor een woning kunt u via deze website reageren. Hierbij wordt langste inschrijfduur als toewijzingscriterium gehanteerd. Dit betekent hoe langer de inschrijfduur hoe groter de kans op woningtoewijzing.

Welke inkomenseis stelt Driehoorne?

Stichting Driehoorne hanteert niet de maximale inkomensgrens voor haar sociale huurwoningen. Voor de Panoramaflat geldt een inkomenstoets. 

Heb ik recht op huurtoeslag?

Als huurder van een sociale huurwoning kunt u ook huurtoeslag krijgen, uiteraard afhankelijk van inkomen en eigen vermogen. 

Wat is er op dit moment te huur in Driehoorne?

U kunt voor eventuele vrije sociale huurwoningen en vrije sector woningen kijken onder het kopje "woningaanbod" op deze website.

Voor het reageren op de sociale huurwoningen verwijzen wij u verder naar www.hureninhollandrijnland.nl.  Als een vrije sector appartement vrij komt gaan wij aan de hand van onze eigen lijst degene benaderen die het langst staat ingeschreven met de voorkeuren die gelijk zijn aan die van de vrijgekomen woning.

Kan ik een woning bezichtigen?

Alleen als u wordt uigenodigd door Stichting Driehoorne voor een bezichting kan dit. Er is geen modelwoning die bekeken kan worden.

Waar kan ik een vraag stellen over het huren van een recreatieruimte?

Voor meer informatie over het huren van de Kleine Recreatiezaal kunt u contact opnemen met onze recepte. Voor informatie over de Grote Zaal kunt u contact opnemen met de beheerder van deze zaal.

Ik heb een vraag over het huren van een bedrijfsruimte?

Als u geinteresseerd bent in het huren van één van de bedrijfsruimten kunt u contact opnemen met de receptie van Stichting Driehoorne, of een mail sturen naar info@driehoorne.nl.

Mijn huur wordt de 1e van iedere maand afgeschreven, kan dit ook later in de maand? 

Nee, in het huurcontract is vastgelegd dat de huur de 1e van de maand dient te zijn betaald.

Wat moet ik meenemen bij een woningbezichtiging? 

Als u wordt uitgenodigd voor een woningbezichtiging verzoeken wij u mee te nemen: geldig legitimatiebewijs, eventueel een verhuurderverklaring, drie recente afschriften van salaris/aow/pensioen of andere uitkering.