Driehoorne

Driehoorne

Wonen en Leven

Sociale huurwoningen

De sociale huurwoningen bevinden zich in het hoofdgebouw, bereikbaar via twee verschillende ingangen. Op de begane grond zijn brievenbussen, recreatieruimten, diverse winkels, organisaties en faciliteiten. Tevens is hier de receptie van Stichting Driehoorne gevestigd.  

Driehoorne kent 1-/2-/2,5- en 3-kamer appartementen voor huurders vanaf 55 jaar. De 2,5- en 3-kamer appartementen worden in eerste instantie aangeboden bij een gezinsgrootte van twee personen (gehuwd, samenwonend of geregistreerd partnerschap zonder kinderen). Standaard hebben de appartementen een hal, woonkamer met open keuken, één slaapkamer, balkon, glasvezelaansluiting, keukenberging, badkamer met toilet, elektrische zonwering en een oproepsysteem. Een 3-kamer appartement heeft 2 slaapkamers, de 1-kamer appartementen hebben een woon- en slaapkamer in één ruimte.

Plattegronden en prijzen*

Hieronder ziet u enkele plattegronden van onze appartementen. Per type appartement zijn er verschillende indelingen mogelijk, een woning die u bezichtigt kan dus verschillen van de plattegronden die hier worden getoond.

2-kamer appartement huurprijzen, afhankelijk van etage en type appartement tussen €482,57 en €493,57. Dit is de kale huurprijs, hieronder staan alle kosten vermeld die van toepassing zijn wanneer u een appartement bij ons huurt.

3-kamer appartement huurprijzen, afhankelijk van etage en type appartement tussen €581,78 en €592,50. Dit is de kale huurprijs, hieronder staan alle kosten vermeld die van toepassing zijn wanneer u een appartement bij ons huurt.

1-kamer appartement huurprijzen, afhankelijk van etage en type appartement tussen €369,54 en €416,94. Dit is de kale huurprijs, hieronder staan alle kosten vermeld die van toepassing zijn wanneer u een appartement bij ons huurt.

2,5-kamer appartement huurprijzen, afhankelijk van etage en type appartement tussen €561,61 en €572,91. Dit is de kale huurprijs, hieronder staan alle kosten vermeld die van toepassing zijn wanneer u een appartement bij ons huurt.

* aan deze prijzen en plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Kosten sociale huurwoning

De maandelijkse kosten van de sociale huurwoningen bestaan uit kale huur, servicekosten en stookkosten. Als huurder van een sociale huurwoning kunt u ook huurtoeslag krijgen, uiteraard afhankelijk van inkomen en eigen vermogen.

De kale huur is de huurprijs die u betaalt voor het gebruik van de woonruimte, deze prijzen vindt u bij de desbetreffende plattegrond van het appartement. 

Servicekosten: hieronder vallen bijvoorbeeld elektriciteit, koud water, oproepsysteem, zonwering, glasverzekering (buitenramen), onderhoud parkeerterrein en tuin, rioolservice. Maar ook de algemene dienstverlening van medewerkers Stichting Driehoorne en de technische dienst vallen onder deze kosten.

Stookkosten: hieronder vallen het gebruik van de centrale verwarming en het warm water. Het gaat hier om de warmtevoorziening met een individuele meter per appartement.

Bij ondertekening van de huurovereenkomst betaalt de huurder eenmalig het bedrag wat gelijk is aan één maand kale huur en administratiekosten van €62,50.