Driehoorne

Driehoorne

Wonen en Leven

Officiële start Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Bij Parkvilla zijn vandaag vier duofietsen overhandigd aan Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Zij kregen de duofietsen uit handen van Hans de Bruin, die namens Gek van Fietsen de rijwielers heeft aangeleverd. Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Gert-Jan Schotanus waren ook aanwezig. 

Op de zonnige zaterdagochtend begon om 10:00 uur de overhandiging, waarmee tevens de officiële start van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn werd ingeluid. Michel Du Chatinier, voorzitter van Fietsmaatjes, nam het woord. Hierin gaf hij aan dat het goed is om te bewegen en om buiten te zijn, en dat mensen met het initiatief van Fietsmaatjes uit hun isolement kunnen komen. Na het openingswoord was het tijd voor de presentatie van de fietsen. De vrijwilligers kwamen op de spiksplinternieuwe fietsen aangefietst. 

Hans de Bruin kreeg het woord en gaf aan dat er met deze fietsen op niets bezuinigd is. De fietsen zijn uitgerust met twee accu's, stoelen die aandoen als fauteuils, stuurbekrachtiging, en zijn verder van alle gemakken voorzien. Daarna overhandigde hij symbolisch de fietssleutel aan de vrijwilligers van Fietsmaatjes.

Plezier

Burgemeester Liesbeth Spies, ook aanwezig bij deze aangelegenheid, mocht als eerste een ritje maken op de fiets. Ze kwam dan ook met een lach op haar gezicht terug van haar rondje. "Het was een genot om te fietsen en op deze manier kan je je nog beter voorstellen hoe het is om dat niet meer te kunnen. Het is fijn om in de buitenlucht te zijn en ik denk dat heel veel mensen er plezier van gaan ondervinden. Ook de chauffeur." 

Een andere gastfietser zei: "Ik zit nu sinds drie jaar voor het eerst weer op de fiets en vind het plezierig om weer op de fiets te kunnen zitten."

Fietsmaatjes 

Fietsmaatjes is een organisatie die zich inzet om mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen door middel van een maatje toch aan het fietsen te krijgen. Onder andere met de donaties van verschillende sponsoren was Fietsmaatjes in staat om de vier duofietsen aan te schaffen.

Fietsmaatjes heeft nu in totaal vijf fietsen verspreid over Alphen. Op de locaties De Meerkoet, Driehoorne en De Vegro (waar die al stond). Ze zijn nog op zoek naar nieuwe locaties om de fietsen te stallen.

IMG-20200229-WA0002.jpg