Driehoorne Serviceflat ingang met postbus
Nieuwe balkons Driehoorne
Grote zaal

Veelgestelde vragen

  • Driehoorne Serviceflat ingang met postbus
  • Nieuwe balkons Driehoorne
  • Grote zaal

Mijn huur wordt de 1e van iedere maand afgeschreven, kan dit ook later in de maand? Nee, in het huurcontract is vastgelegd dat de huur de 1e van de maand dient te zijn betaald.

1 januari 2017 is er een maximale inkomensgrens (totaal belastbaar inkomen) voor sociale woningen vastgesteld, geldt deze grens ook voor de woningen in Serviceflat Driehoorne? Nee, voor appartementen in de Serviceflat geldt deze maximale inkomensgrens niet. Ligt uw inkomen hoger dan deze inkomensgrens komt u nog steeds voor een appartement in de Serviceflat in aanmerking.Voor de Panoramaflat geldt een inkomenstoets, meer informatie hierover kunt u vinden onder “Panorama Driehoorne”.

Hoe lang is de wachtlijst om voor een appartement is aanmerking te komen? In de eerste plaats wordt er niet gewerkt met een wachtlijst. Verder is het helaas niet mogelijk een antwoord over “wachttijd” te geven. Dit is afhankelijk van het aantal mutaties. Vrijgekomen appartementen worden gepubliceerd op de site www.hureninhollandrijnland.nl. Indien u interesse heeft voor een woning kunt u via deze website reageren. Hierbij wordt langste inschrijfduur als toewijzingscriterium gehanteerd. Dit betekent hoe langer de inschrijfduur hoe groter de kans op woningtoewijzing.

Wat moet ik meenemen bij een woningbezichtiging: Als u wordt uitgenodigd voor een woningbezichtiging verzoeken wij u mee te nemen: geldig legitimatiebewijs, bent u  reeds huurder, een ingevulde en ondertekende verhuurdersverklaring. Heeft u een eigen woning, dan hiervan eigendomsbewijs. Verder graag inkomensgegevens over de laatste drie maanden (loonstrook/pensioen/AOW enz.)