Nieuws

Al stempelend Driehoorne ontdekken

Op de Meet & Greet dag in Driehoorne op 6 september konden bezoekers met een plattegrond en stempelkaart Driehoorne ontdekken.

Alphen aan den Rijn, 7 september 2017Driehoorne heeft met haar Meet & Greet dag op woensdag 6 september, bezoekers volop de gelegenheid gegeven kennis te  maken met alle faciliteiten en diensten die aangeboden worden in deze woonomgeving. Met een plattegrond en stempelkaart kon er een route afgelegd worden langs alle activiteiten en “open deuren” in Driehoorne. Een volle stempelkaart leverde een leuk presentje op en was tevens een lot voor de loterij later die middag.

De drukbezochte middag was een smeltkroes van ouderen en jongeren die passief én actief mee konden doen aan de verschillende activiteiten. Zo konden jongeren op het sportveld van Driehoorne meedoen aan clinics die door verschillende sportclubs uit Alphen aan den Rijn waren opgezet. Ook ontbrak de suikerspin machine niet en werd er flink geknutseld. De ouderen lieten zich graag informeren door de gevestigde bedrijven in Driehoorne, speelden een wedstrijd petanque of reden een testparcours met de scootmobiel.

“De veelzijdigheid aan activiteiten, gaf jong én oud de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. En daarin lijken we prima geslaagd gezien alle reacties. Driehoorne heeft zich samen met alle bedrijven die hier gehuisvest zijn, kunnen presenteren aan een groot publiek,” aldus Sita Tjepkema directeur van Driehoorne.

“Neem als voorbeeld Junis Kinderopvang de Eekhoorn. Zij hebben mét de kinderen een appeltaart gebakken voor de wedstrijd en een prijs gewonnen. Dit was waarschijnlijk een taart van grootmoeders recept, maar met een moderne twist.”

De dag werd feestelijk afgesloten met een Happy Hour en live muziek.

Terugblik Meet en Greet - Voor op straat

Terugblik Meet en Greet - Restaurant (H)eerlijk

Heel Alphen bakt appeltaart

Tijdens de Meet & Greet dag op 6 september organiseert Driehoorne een speciale appeltaart bake-off voor alle Alphenaren.

Alphen aan den Rijn 14 augustus 2017 – Driehoorne organiseert op woensdagmiddag 6 september een Meet & Greet dag. Deze middag staat volledig in het teken van ‘elkaar ontmoeten’ in en rondom Driehoorne. Een ludiek onderdeel is de appeltaart wedstrijd, toegankelijk voor iedereen!

“Het idee is eenvoudig; bak je eigen appeltaart van maximaal 20 cm en doe mee! Het mag een traditionele taart zijn, met een moderne twist of volgens grootmoeders recept. Als het hoofdingrediënt maar appel is”, aldus Sita Tjepkema directeur van Driehoorne.

“De geur van vers gebakken appeltaart wordt vaak geassocieerd met huiselijke gezelligheid. We spelen daar graag op in tijdens de Meet & Greet dag. Zowel jong als oud willen we gastvrij ontvangen en kennis laten maken met Driehoorne en alle beschikbare faciliteiten. Het dagprogramma is dan ook divers en zeer afwisselend. Zo is er een mini markt, worden demonstraties en sport clinics gegeven, is er kinderschmink en worden nagels gelakt. Er is vrij entree en iedereen is welkom.”

De appeltaarten kunnen op woensdagmiddag 6 september tussen 13.00 en 14.30 uur worden ingeleverd. Een deskundige jury, bestaande uit Ard van den Berg van Banketbakkerij Stevers, Machiel van der Schoot van Alphens.nl en wethouder Gerard van As, zal de ingeleverde taarten beoordelen. De bekendmaking van de prijswinnaars is om 16.15 uur in de grote zaal van Driehoorne. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een tegoedbon van respectievelijk €100, €75 en €50 te besteden in de supermarkt Lekker Makkelijk in Driehoorne. Overigens krijgen alle deelnemers een leuke cadeaubon van €7,50 als tegemoetkoming in de kosten.

Driehoorne organiseert Meet & Greet dag op 6 september

Bijzondere open dag met een afwisselend programma voor bewoners en omwoners van Driehoorne, maar ook voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn.

 Alphen aan den Rijn 14 juli 2017Driehoorne organiseert op woensdagmiddag 6 september een Meet & Greet dag. Deze middag staat volledig in het teken van ‘elkaar ontmoeten’ in en rondom Driehoorne. Met een afwisselend programma voor jong én oud, voor bewoners en omwoners van deze serviceflat én voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn, hoopt Driehoorne een brug te slaan.

“De focus van deze dag ligt letterlijk op ‘Meet & Greet’”, aldus Sita Tjepkema directeur van Driehoorne. “Veel mensen kennen Driehoorne alleen van de woningen die worden aangeboden aan mensen vanaf 55 jaar. Maar er worden ook tal van faciliteiten en diensten aangeboden, die niet alleen de bewoners in staat stellen langer zelfstandig te wonen, maar die ook toegankelijk zijn voor andere inwoners van Alphen aan den Rijn. Denk aan de supermarkt, de kinderopvang, therapieën, het restaurant etc.. Al deze bedrijven zullen zich gedurende deze dag ook presenteren.”

De deuren van Driehoorne en alle daarin gevestigde bedrijven en instanties worden op woensdag 6 september wijd opengezet voor een breed scala aan binnen- en buitenactiviteiten voor alle leeftijden. Er is een appeltaart wedstrijd, een scootmobiel parcours, er zijn demonstraties op het grote podium, marktkraampjes, kinderactiviteiten, gezondheid checks en in samenwerking met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid kunnen kinderen deelnemen aan clinics van verschillende sportclubs uit Alphen, zoals voetbalclub ARC, Hockeyclub HCA, Korfbalvereniging Tempo en vele anderen.  Uiteraard ontbreekt de catering niet. De dag wordt feestelijk afgesloten met een Happy Hour.

Vegro in Servicecentrum Driehoorne

Mathot Alphen aan den Rijn en Vegro (hulpmiddelen) zijn een samenwerking aangegaan. Voortaan kunt u voor het lenen, huren of terugbrengen van hulpmiddelen terecht aan de Sterrenlaan 166 (vestiging van Mathot). Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur – 17.00 uur. Voor vragen met betrekking tot het assortiment kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de Vegro: 0800-2887766. Verder kunt u in deze vestiging terecht voor therapeutische elastische kousen, hulpmiddelen en orthopedie. Indien u van tevoren belt voor een afspraak, wordt er voldoende tijd voor u ingepland.